Historia

Kuvassa Kimmon Vihanneksen varastohalli syksyllä 2016.

 

Kimmon Vihannes Oy on perustettu 1992. Yhtiön historia ulottuu jo 80-luvulle.

"Vanhempani, Matti ja Leena Kunnia, viljelivät Kuusjoella Pataniityn tilaa. Heillä oli tapana keksiä aina kaikkea uutta, merkillistäkin. Niinpä he aloittivat vihannesviljelyn. Parhaimmillaan tilalla viljeltiin vihanneksia lähes 30 hehtaarin alalla", kertoo yrittäjä Kimmo Kunnia.

"80-luvun loppupuolella heille pälkähti idea tehdä viljelyn ohella muutakin. Toimeliaat vanhempani eivät kauan miettineet, vaan lähtivät hankkimaan tilalle koneita vihannesten jatkojalostukseen. Vanhaan konehalliin perustettiin kuorimo ja isäni unelmasta oli kasvanut totta, kun ensimmäiset kuoritut lantut saatiin koneesta ulos. Alkoi pohdinta siitä, minne tuotteet myytäisiin, säkit pakattiin auton takakonttiin ja lähdettiin ostajia etsimään.

Siihen aikaan kuorittujen tuotteiden tarjonta oli harvinaista, mutta kovalla sinnikkyydellä löysimme markkinat ja aloimme saman tien kasvattamaan tuotevalikoimaa."

Veljekset Kimmo ja Karri olivat pikkupojista asti seuranneet vanhempien toimia ja siitä se ajatuskin Kimmon Vihanneksesta lähti- vuonna 1992 perustettiin Kimmon Vihannes Oy.

Yhtiön toimitusjohtaja Kimmo Kunnia ei paljon nuorena miehenä ehtinyt lepäillä laakereillaan. Vuonna 1984 hän aloitti torikauppiaan uran Salon torilla. Kunnian luotsaamana yritys on kasvanut pienestä maatilan sivutoimesta suureksi elintarviketukuksi, jonka toimialue ulottuu Uudestakaupungista Lohjalle ja jonka tuotevalikoima kattaa kaikki tuoteryhmät.

Vuonna 2002 yritykseen saatiin uudet nykyaikaiset jalostustilat. Vuonna 2011 rakennettu kahden miljoonan euron laajennus kylmätiloihin ja alkukesästä 2016 valmistui uutta pakastehallitilaa yhteensä 700m2.

 

Kuvassa Kimmon Vihanneksen toimitusjohtaja Kimmo Kunnia alkutalvella 2018.